Publisert: 6. mars 2020

dame i åker
Foto: iStock.

Hva mener folk i Norge om CRISPR/genredigert mat? Vi har spurt flere enn 2000 mennesker.

Tid: Torsdag 16. april kl 8.30-10.00
Sted: Kulturhuset, hovedrommet. Youngsgt. 6, 0181 Oslo (kart her)
Arrangører: Bioteknologirådet og forskningsprosjektet GENEinnovate

Gratis og åpent for alle. Påmelding her!

 

Har formålet noe å si? Er det forskjell på å genredigere planter kontra dyr? Har det noe å si om den genredigerte maten er laget i Norge eller i utlandet? Vil forbrukerne betale ekstra for å unngå genredigert mat? Er det viktig at genredigert mat merkes? Og hvor mye vet egentlig norske forbrukere om genredigering/CRISPR?

Inntil nå har vi hatt liten kunnskap om hva norske forbrukere egentlig mener om genredigert/CRISPR-mat. Bioteknologirådet har, som del av forskningsprosjektet GENEinnovate, spurt flere enn 2000 mennesker hva de mener om temaet. Det er ikke genredigert mat på markedet i Norge i dag.

På møtet vil resultatene fra undersøkelsen bli presentert, etterfulgt av en paneldebatt.

Paneldeltakere og program kommer!