Mette
Publisert: 4. oktober 2021

– Vi kommer til å slette vår Facebook-side når det så klart fremkommer at det er den eneste måten å minimere deling av data om brukerne våre på Facebook, sier Petter Frost, direktør i Bioteknologirådet.

Petter Frost, direktør i Bioteknologirådet.

Datatilsynet har konkludert med at det ikke er forenlig med personvernforordningen (GDPR) at de har egen side på Facebook, og Bioteknologirådet vurderer det slik at de samme problemstillingene rundt personvern også gjelder for oss.

– Vi har ikke peiling på hvordan Facebook bruker dataene de får inn via våre sider. Det er når du flytter inn i Facebook-universet at det blir virkelig problematisk, og det har brukerne et medansvar for, sa Bjørn Erik Thon, direktør i Datatilsynet, på et møte i regi av Kommunikasjonsforeningen.

Datatilsynet offentligjorde sin vurdering i forrige uke, og UDI og Teknologirådet har allerede slettet sine sider.

– Datatilsynets grundige gjennomgang, og det at vi som offentlig organ med egen Facebook-side deler ansvaret for behandling av persondata på Facebook, gjør avgjørelsen enkel, sier Frost.

Bioteknologirådet vil nå gå over til å bruke nyhetsbrevet mer aktivt for å dele informasjon om bioteknologi og genteknologi og de viktige etiske spørsmålene rundt forskning og bruk. Du kan abonnere på nyhetsbrevet her.

Foto: iStock