Publisert: 9. oktober 2015

Sissel Rogne

Bioteknologirådets direktør skifter jobb.

Av Hallvard Kvale

Bioteknologirådets direktør Sissel Rogne ble i dag utnevnt til ny direktør for Havforskningsinstituttet. Hun tiltrer i den nye jobben ved årsskiftet.

Rogne understreker at havforskning er av stor viktighet for næringsutvikling, bærekraftig ressursforvaltning, klimaspørsmål og for å forstå kloden vi lever på. Hun mener behovet for naturvitenskapelig forskning er særlig stort nå som klimaet og havene forandrer seg:

– Jeg slutter aldri å fascineres av hvordan naturen er satt sammen, alt fra hvordan celler og organismer er bygget opp, til kompleksiteten og samspillet i økosystemene våre. I havet henger bokstavelig talt alt sammen med alt. Det blir et stort privilegium å få jobbe med det dyktige og mangfoldige fagmiljøet på Havforskningsinstituttet.

Bioteknologirådets leder Kristin Halvorsen sier at Rognes fagkunnskap, entusiasme og formidlingsglede har vært en viktig ressurs for rådet.

– Som ingen annen har Sissel bydd befolkningen på både sin begeistring for nye forskningsgjennombrudd og sine gjennomtenkte analyser av etiske spørsmål som ny bioteknologi bringer med seg. Jeg vil gjerne takke henne for den viktige jobben hun har gjort og for et fantastisk samarbeid. Hun vil bli savnet, men vi ønsker henne alt godt i en ny og spennende jobb, sier Halvorsen.

 

Mediekontakt:

Direktør Sissel Rogne, tlf. 907 32 123

Kommunikasjonssjef Hallvard Kvale, tlf. 976 900 76 eller epost: hk[at]bioteknologiradet.no